دیگ بخار ۲ تن ۱۰ بار از چه قطعاتی تشکیل شده است؟
بهمن ۱۰, ۱۴۰۰
بویلر روغنداغ ساخت شرکت اسفاران صنعت
اصول طراحی و انواع دیگ روغن داغ
بهمن ۳۰, ۱۴۰۰

سختی گیر رزینی چیست؟

یکی از شایعترین  مشکلات آب برای استفاده خوراکی و همچنین استفاده از آب در قسمت های گوناگون صنایع وجود املاح کلسیم و منیزیم با ستبریه بیشتر از اندازه نرمال است که به آن سختی گفته می شود. قالبا در منابع آب زیر زمینی به خاطر گذر  آب از لایه های مختلف خاک، سختی آب بیشتر از منابع آب سطحی است. از لحاظ بهداشتی سختی بیش از اندازه آب باعث نابسامانی در گوارش غذا و نیز به وجود آمدن سنگ کلیه خواهد شد به صورتی که بیشترین سختی  مجاز سختی کل برای استفاده آب آشامیدنی ppm 500 است. اما می شود نتیجه گرفت که بی وزن کردن آب در تأسیسات صنعتی به مراتب بسیار با اهمیت تر و فوری تر از موارد تأمین نیاز های خانگی و شرب است به این دلیل که در بیشتر   صنایع آب مورد بهره برداری قرار میگیرد و در قسمت های پروسه و تولید می بایست بسیار خالص و بدون املاح باشد و اقتضا می کند که سختی آب خروجی از دستگاه سختی گیر دائما صفر پی.پی.ام باشد.

برای از بین بردن سختی آب روش های گوناگونی هست که می شود گفت رایج ترین روش ها برای حذف سختی آب بکارگیری از سختی گیر های رزینی ( تبادل یونی ) و همچنین روش شیمیایی سختی گیری است.

 

عملکرد سختی گیر رزینی و چگونگی کارکرد آن


در سختی گیر های رزینی یون های کلسیم و منیزیم موجود در آب با گذر از ستون رزینی با یون سدیم بدل شده وباعث می شود آب سخت به آب نرم تغییر کند. به شکلی که آب خارج شده از دستگاه سختی گیر تنها شامل نمک سدیم است. رزین‌های دستگاه سختی گیر پس از گذشت زمان ، کارامدی خود را از دست خواهند داد. اگر رزین با محلول کلرورسدیم 10% شستشو پیدا کند، قابلیت سختی گیری خود را بدست می آورد. غلظتهای کمتر و یا بیشتر نمک اثر کمتری دارند. به کار گیری از آبهای گل آلود و دارای مواد آویزان و همچنین آب هایی که دارای املاح آهن، منگنز، مس و دیگر فلزات سنگین می باشند، رزینها را مستهلک و آبدهی دستگاه سختی گیر کاهش پیدا می کند. سفارش می شود قبل از دستگاه سختی گیر، موادی که در آب به صورت معلق هستند به وسیله یک فیلتر شنی جدا شوند و برای کم شدن املاح فلزات سنگین تصمیم مناسب اتخاذ شود. شروع به کار،استفاده و تجدید بار دستگاه سختی زدایی امکان دارد دستی، با دستور الکترونیکی، و یا به صورت اتوماتیک صورت می گیرد.

 

قطعات مورداستفاده در سختی گیر رزینی


همه ی دستگاه سختی گیر رزینی از ورق کربن به وجود امده و حاوی دریچه بازدید، شبکه لوله کشی مجهز به نازل های ورودی و خروجی آب، شیر آلات، فشار سنج و مخزن پلی اتیلنی ذخیره محلول کلرور سدیم است. ابعاد سختی گیرها وابسته به میزان گذر آب در واحد زمان (دبی) از سختی گیر و میزان املاح موجود در آب دارد. قدرت کارایی هردستگاه نیز بسته به عبور آب، سرعت حرکت آب ومقدار سختی آب دارد.کمترین و بیشترین فشار کاری متناسب برای دستگاه های سختی گیر به ترتیب 2 و 5 اتمسفر می باشد. در اسفاران صنعت  دستگاه های سختی گیری رزینی در گنجایش های گوناگون براساس احتیاج برای تصفیه اقسام آب ها با درجات سختی گوناگون ساخته می شوند.

کاربرد های سختی گیر رزینی

    • کم شدن سختی آب های آشامیدنی (طبق استاندارد WHOمقدار سختی در آبهای مصرفی بر حسب کربنات کلسیم ، تقریباحدود250 میلی گرم در لیتر توصیه می شود)

    • حذف مطلق سختی آب در دیگ بخار

    • حذف کامل یا کم شدن  سختی آب در سیستم حرارت و برودت

    • حذف یا کم کردن  سختی آب مصرفی در پروسه تولید در صنایع گوناگون مثل صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، نساجی و رنگرزی و …

    • سختی گیر رزینی در نیروگاه ها ومراکزصنعتی که باآب کار می کنند استفاده  زیادی دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
izmir escort
2 سال قبل

Örneğin zayıflamak için içerisine sumak ve limon eklenmiş ya da kan yapıcı olsun diye keçiboynuzu pekmezi karıştırılır. Kalsiyum, protein, magnezyum, potasyum, A, E ve B vitamini grupları bakımından oldukça zengindir.

Bret
2 سال قبل

I think this is among the most significant information for me.

And I’m glad reading your article. But should remark on few
general things,
The website style is perfect,
the articles is really excellent
: D. Good job, cheers

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی اسفاران صنعت اینجا هستند تا به سوالات شما پاسخ دهند. از ما چیزی بپرسید!